Sensory::

Inhabitation::

2021.03-

​2021.05

note1.png

This project aimed at providing the space that was not directed by the sight and explored the language for visually impaired people.

Multi-sensory schemes including sound boundaries, tactility and curve walls are beneficial for them to define the interior. Repurposing the hotel was also the topic involved in this project that the materials applied were derived from the existing structure.    

Re-purposing; Materiality;

webiste-logo_gif.gif
Space for blind
concept-refine.gif

Sequential Theatre

deal with site_0608.png
site intro.png

Existing Site

Inhabit the site 

Programme

" One should not think of the life of the blind person as a cake which has had a slice cut out of it.

Rather, it is like a smaller cake."

— John M. Hull

programme1.png

Building programme

programme1.png
arrow.png

Perform Mode

threshold2.gif
 

Material Exploration

material arrange_big.png
material concept.png

The sponge was used as sound-absorbing material for the domes that changes the echo for the visually impaired. In terms of the performing route, tiles delivered the heat and were piled into two layers that created a cracking sound when walking. Meshes were installed between layers of tiles in the areas of performance that the sound difference served as a reminder to the audience.   

Testing

Slide for more 

paper_texture_05_edited_edited_edited_ed

Non-visual Plan

sec_2560.jpg
secition cite.png

Click to zoom in

model1.png
model mark.png

Bird view of the model

Scale: 1/25

section25_small.jpg
modle2.gif

Spatial experience !

Refectory

Sound reflection and

sound absorption of the ceiling.

model3.png

Spa

Texture of luffa pool

and dripping sound.

model5-2.png

Dormitory

Sound privacy

Sponge as space element.

arrow_edited.png
arrow.png

Click  to zoom in

Show begins.

03'21"

storage2.png